Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Τελικά πόσο ασφαλής είναι σήμερα ο Έλληνας πολίτης;

Όσο ραγδαία αναπτύσσεται και εξελίσσεται η επιστήμη και
η τεχνολογία στον τομέα της προστασίας και της ασφάλειας των πολιτών, τόσο πιο εύκολα μένει απροστάτευτος και χωρίς ασφάλεια ο πολίτης.
Τι γίνεται με τους τομείς παραβατικότητας που επηρεάζουν την καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη και αυξάνουν το αίσθημα ανασφάλειας του;


    Η μικρο-εγκληματικότητα, δυστυχώς, ανθεί και τα στοιχεία έρχονται να αποτυπώσουν το δράμα και την αγωνία των εκατομμυρίων πολιτών πού πέφτουν θύματα των κακοποιών. Κανείς δεν αισθάνεται ασφαλής, ακόμη και μέσα στο σπίτι του, ειδικά όταν  ακούς να συμβαίνουν δίπλα σου περιστατικά όπως αυτό που ακολουθεί. 
Είναι περίπου 9 το βράδυ σε ένα χωριό  της  Χαλκιδικής  και  ενώ όλα φαίνονται τόσο ωραία και τόσο καθημερινά μία παρέα νέων  που κατευθύνεται προς το κέντρο του χωριού  βλέπει μπροστά της ένα μαύρο τζιπ μάρκας BMW όπου μέσα διακρίνουν, έναν που καθόταν στο κάθισμα του οδηγού και φορούσε κουκούλα Full Face ενώ στο πίσω κάθισμα υπήρχαν δύο ακόμη άτομα που φορούσαν καπέλο.
 Αμέσως και χωρίς δεύτερη σκέψη επικοινωνούν με τον πατέρα του ενός από την παρέα και τον ενημερώνουν για όλη αυτή την εικόνα η οποία και τους έκανε να ανησυχήσουν.  Ο πατέρας στο άκουσμα όλων αυτών των περιγραφών ενημερώνει απευθείας το αστυνομικό τμήμα της περιοχής και τους μεταφέρει την εικόνα και την ανησυχία του.
 Το αποτέλεσμα όλης αυτής της ανησυχίας των νέων και του πατέρα ήταν ότι το ίδιο βράδυ έγιναν  δύο διαρρήξεις  σε  οικίες, ευτυχώς χωρίς να  αποσπάσουν υλικά  μεγάλης αξίας, αφού όπως προκύπτει από τα μέχρις στιγμή στοιχεία έψαχναν για χρήματα και κοσμήματα.  
Το όχημα κλεμμένο
 οι πινακίδες... και αυτές κλεμμένες από γειτονικό χωριό 
Τόσο απλά και κάτω από την μύτη της αστυνομίας. 

Το συμπέρασμα είναι πασιφανές και καταδεικνύει ότι η ελληνική κοινωνία, ενώ ασφυκτιεί κάτω από την πίεση της οικονομικής κρίσης που βιώνει τα τελευταία χρόνια με την κατάσταση στο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο να βρίσκεται στο ναδίρ, καλείται να αντιμετωπίσει και την έλλειψη ασφάλειας σε προσωπικό, οικογενειακό και επαγγελματικό επίπεδο.

Σήμερα, ο Έλληνας πολίτης αισθάνεται τελείως ανασφαλής και η αίσθηση αυτή γίνεται ακόμη χειρότερη καθώς επιβεβαιώνει την ανικανότητα του κράτους (εκούσια και ακούσια) να τον προστατεύσει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις