Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στην Αρχαία Όλυνθο με το φωνητικό σύνολο Stringless

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 11ου Φεστιβάλ Δήμου Πολυγύρου. Την Παρασκευή
16 Αυγούστου 2019, στις 9.00 μ.μ. γιορτάζουμε την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο με το γυναικείο φωνητικό συγκρότημα «Stringless» σε μια μοναδική συναυλία στην Αρχαία Όλυνθο, η οποία πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. (Είσοδος ελεύθερη).
Το γυναικείο πολυφωνικό συγκρότημα STRINGLESS ασχολείται με τον ήχο που παράγει το ανθρώπινο σώμα, κατά κύριο λόγο η φωνή, αντικαθιστώντας όλα τα μουσικά όργανα. Η πολυφωνία είναι το ζητούμενο, σε τραγούδια που είναι ήδη έτσι δοσμένα, αλλά και σε απρόβλεπτα κομμάτια, έτσι ενορχηστρωμένα, ώστε να είναι “κομμένα και ραμμένα” στα μέτρα τους!
Το υλικό που χρησιμοποιούν οι STRINGLESS στο πρόγραμμά τους, προέρχεται από την ελληνική αλλά και ξένη παράδοση. Είναι ένα ταξίδι από τα βουνά του Καυκάσου, ως την Πίνδο, από τις ακτές της Μαύρης θάλασσας μέχρι τη βαλκανική χερσόνησο. Σημαντικό κομμάτι του ρεπερτορίου τους είναι τραγούδια από το πολυπολιτισμικό παρελθόν της πόλης που δρουν, της Θεσσαλονίκης. Παίζουν με νεότερα κομμάτια παρμένα από τις οπερέτες της πρώτης δεκαετίας του 19ο αι, το σύγχρονο θεατρικό τραγούδι, τα ρετρό του ’30 , αλλά και τον κόσμο του ρεμπέτικου, τον Τσιτσάνη ή διάσημα μοτίβα από τις ελληνικές ταινίες του ’60.
Το μουσικό σχήμα STRINGLESS ξεκίνησε την πορεία του το 2012. Έκτοτε έχει βρεθεί σε διάφορους χώρους, μουσικές και θεατρικές σκηνές, φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις