Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ…

Σήμερα ζήσαμε τον τελευταίο εορτασμό της Αγίας Βαρβάρας με αυτή τη δημοτική αρχή. Στον μικρό ναό της Αγίας στο
Στρατώνι στριμώχτηκε όλο το παρελθόν αλλά και το μέλλον του τόπου. Εκπρόσωποι του νυν δήμου, του τέως δήμου, wannabe δήμαρχοι… Σχεδόν όλοι έδωσαν το παρόν.
Ο εορτασμός ήταν πανηγυρικός αφού της λειτουργίας πρωτοστάτησε ο ίδιος ο Μητροπολίτης, ο οποίος με την ευκαιρία έχρισε και πνευματικό τον ιερέα του Στρατωνίου. Από τις ωραιότερες στιγμές της φετινής γιορτής ήταν όταν η  δημοτική αρχή Στρατωνίου αλλά και οι πολίτες τίμησαν τον δεσπότη για τη συνολική προσφορά του μέχρι σήμερα.
Την παράσταση έκλεψε βέβαια ο νυν αντιδήμαρχος- υποψήφιος δήμαρχος κος Τσακνής, ο οποίος με τα χαμόγελα και το ενωτικό προφίλ του μας έφερε πολλά χρόνια πίσω σε ένα αναπάντεχο déjà vu … Σαν να έβλεπες τον Γιάννη Μίχο να υπόσχεται σε όλους μια νέα αρχή, χωρίς αντιπαλότητες, με στόχο το κοινό καλό… Όσο είδαμε εμείς το κοινό καλό τόσο το είδατε κι εσείς… Μα τόσο εφήμερη μνήμη νομίζουν κάποιοι πως έχουμε; Λησμονιούνται αυτές οι… αξέχαστες παλινωδίες Μίχου; Πάλι μια από τα ίδια;
Φέτος για πρώτη φορά δεν είχαμε και τη βράβευση των καλύτερων μαθητών της περιοχής, αλλά έγινε ένα μικρό γλέντι που πρόσφερε η τοπική κοινότητα με μικρή βοήθεια από την Ελληνικός Χρυσός ΑΕ. Αλλά και στα υπόλοιπα χωριά οι ενώσεις των υπογειτών κέρασαν γλυκά και κονιάκ κατά το έθιμο.
Εκ μέρους της Ελληνικός Χρυσός παρευρέθηκαν ο διευθύνων σύμβουλος κος Δ.  Δημητριάδης και ο υπεύθυνος εταιρικής ευθύνης κος Τρ. Παπαφλωράτος.
Κατά τα άλλα, όλοι φαίνονταν χαρούμενοι, κάποιοι εμφανώς ανακουφισμένοι, είχαμε δηλαδή μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Μακάρι να κρατήσει… αλλά χωρίς να λέω τίποτα καινούργιο, βλέπω ήδη τα μαύρα σύννεφα να μαζεύονται… Το πότε θα ξεσπάσει η μπόρα είναι το θέμα.
Άντε, και του χρόνου. Και η Αγία Μεγαλομάρτυς Βαρβάρα να βάλει το χέρι της…


Read more: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com/2018/12/blog-post_59.html#ixzz5Yj2JowQX

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις