Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Σάρωσε σε δημοσκόπηση ο Δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος

Διπλό μήνυμα από την πρόσφατη δημοσκόπηση της Κάπα Research, η οποία διεξήχθη από τις 13 Νοεμβρίου ως τις 6
Δεκεμβρίου, στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Αποτυπώνει από τη μία τη δυσαρέσκεια των εκλογέων της Χαλκιδικής για τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης, αλλά και την επιβράβευση πολιτικών που δρουν κι εργάζονται εντός της κοινωνίας και υπέρ της. Ειδικότερα και σύμφωνα με τις πληροφορίες πρώτο Κόμμα είναι η Νέα Δημοκρατία με διαφορά περίπου 7% μονάδων ενώ μάχη γίνεται για την τρίτη θέση ανάμεσα στον νέο φορέα της κεντροαριστεράς Κίνημα Αλλαγής και στην Χρυσή Αυγή. Άλλωστε αυτή η δημοσκόπηση η οποία έγινε και στις 13 περιφέρειες με ένα δείγμα πολύ σημαντικό, δείχνει ότι αν γινόντουσαν τώρα εκλογές, η Νέα Δημοκρατία δεν θα είχε την αυτοδυναμία. Το αμέσως επόμενο ασφαλές συμπέρασμα είναι ότι στην Χαλκιδική θα έπαιρναν έδρα τα τρία πρώτα Κόμματα: Δηλαδή η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και ένα εκ του Κινήματος Αλλαγής και Χρυσής Αυγής.

Θερίζει ο Ζωγράφος 
Εντύπωση προκάλεσε η δημοσίευση της δημοτικότητας του Δημάρχου Πολυγύρου Αστέριου Ζωγράφου. Ο ίδιος απολαμβάνει σε δείγμα όλης της Χαλκιδικής πάνω από 50% στις θετικές και μάλλον θετικές απόψεις. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στους 10 πρώτους Δημάρχους σε δημοτικότητα σε όλη την Χώρα. Βέβαια ο Αστέριος Ζωγράφος είναι ιδιαίτερα γνωστός σε όλη την Χαλκιδική καθώς ήταν παλαιότερα Νομάρχης και τον έχουν ψηφίσει αρκετοί συμπολίτες μας. Ακόμη ήταν Δήμαρχος Αρναίας. Άρα στο παρελθόν και για τουλάχιστον μια φορά αρκετοί πολίτες της Χαλκιδικής τον είχαν ψηφίσει.   Άλλο ένα χαρακτηριστικό της δημοσκόπησης είναι ότι αρκετά από τα προβλήματα που υποστήριξαν οι πολίτες ότι υπάρχουν, οφείλονται κατά βάση σε αρμοδιότητες των Δημάρχων. Ίσως με αυτό τον τρόπο εμμέσως οι πολίτες στέλνουν μήνυμα σε κάποιους Δημάρχου ότι δεν πατούν καλά. 

Τα προβλήματα της καθημερινότητας
Ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις των συμμετεχόντων και σε άλλες ερωτήσεις, όπως η ικανοποίησή τους από τη ζωή στην περιοχή όπου κατοικούν (για την Κ. Μακεδονία οι απαντήσεις είναι πολύ και αρκετά 50%, Λίγο και καθόλου 49,5%, δε γνωρίζω δεν απαντώ 0,5%), το συναίσθημα που κυριαρχεί στη ζωή τους το τελευταίο χρονικό διάστημα (ανασφάλεια 37%, θυμός 34%, ελπίδα 14,5%, αδιαφορία 5%, ικανοποίηση 5%, φόβος 2%, σιγουριά 2%, δε γνωρίζω δεν απαντώ 0,5%), το πιο θεωρούν σημαντικότερο πρόβλημα (ανεργία 61,5%, ανέχεια/φτώχεια 38,5%, δομές υγείας 30,5%, διαφθορά στη δημόσια ζωή 23,5%, εγκληματικότητα 18%, προσφυγικό / μεταναστευτικό 13,5%, καθαριότητα 12,5%, συγκοινωνίες 12,5%, κυκλοφοριακό 11,5%, οδικό δίκτυο 11%, δομές εκπαίδευσης 8,5%, περιβάλλον 5,5%, χώροι αναψυχής 4%, αθλητικές εγκαταστάσεις 3,5%, ύδρευση / αποχέτευση 3,5%, αγορά / εμπορικό κέντρο 2,5%, άλλο 2%, δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα η περιοχή μου 3,5%, δε γνωρίζω /δεν απαντώ 1%).

Οι απαντήσεις αυτές καταδεικνύουν την απογοήτευση της πλειοψηφίας όσων συμμετείχαν στην έρευνα, για την κυβερνητική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.696 άνδρες και γυναίκες 17 ετών και άνω, με τη μέθοδο τηλεφωνικών και face to face συνεντεύξεων, αλλά και τη συμπλήρωση ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων, με μέγιστο σφάλμα 2,4%




Read more: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com/2017/12/blog-post_365.html#ixzz52Ne318vX

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις