Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

ΤΡΙΠΛΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΣΕ ΚΑΜΜΕΝΟ, ΣΤΑΘΑΚΗ ΚΑΙ ΦΑΜΕΛΛΟ

Εξώδικη διαμαρτυρία προς τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο κατέθεσε η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις τους για τις μεταλλευτικές επενδύσεις στην Χαλκιδική.

Αιτία για το εξώδικο προς τον κ. Καμμένο ήταν η πρόσφατη δήλωσή του στον ΣΚΑΪ για «ξέπλυμα χρήματος» και «απάτη» από πλευράς της εταιρείας, αλλά και για τα όσα είπε περί τεράστιας οικολογικής καταστροφής.

Όσον αφορά τον κ. Σταθάκη, η Ελληνικός Χρυσός ΑΕ διαμαρτύρεται για την «παράνομη» καθυστέρηση των υπηρεσιών του ΥΠΕΚΑ στη χορήγηση τριών αδειών που εκκρεμούν για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας. Τέλος, το εξώδικο καταγγέλλει τους ισχυρισμούς του κ. Φάμελλου ότι το Δημόσιο έχει προσφύγει στη διαιτησία λόγω μη εκπλήρωσης της επένδυσης από την πλευρά της εταιρείες.

Η Ελληνικός Χρυσός υπεραμύνεται των πρακτικών της, υπενθυμίζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που δικαιώνουν τις διαδικασίες εξόρυξης χρυσού και υπογραμμίζει ότι έχει κάνει το παν – βάσει του νόμου – ώστε να στηρίξει τις επενδύσεις στη Χαλκιδική.

Αντίθετα, υποστηρίζει, οι ελληνικές Αρχές κωλυσιεργούν και καθυστερούν συστηματικά.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Φάμελλος επανέλαβε τη θέση του ότι η εταιρεία δεν έχει εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις και υποστήριξε ότι στοχοποιείται από την εταιρεία διότι προασπίζει τα συμφέροντα του Δημοσίου.


Κατηγόρησε δε την Ελληνικός Χρυσός ότι επιχειρεί μέσω δημοσιότητας να αναπληρώσει τα κενά στην επένδυσή της.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις