Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Η ΔΙΠΛΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΦΥΓΕ... ΟΙ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΟΔΟΣΗΜΑΝΣΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ! #SKOURIES

Επαρχιακή Οδός Παλαιοχωρίου - Μεγ. Παναγίας
στο ύψος του μεταλλείου των Σκουριών..

Read more: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com/2017/03/skouries.html#ixzz4cXoucHQG
Τραγική παραμένει η κατάσταση με τις πινακίδες οδοσήμανσης και πληροφοριών 
κατεύθυνσης στην επαρχιακή οδό Παλαιοχωρίου - Μεγ. Παναγίας στο ύψος του κόμβου του Χοντρού Δέντρου, που οδηγεί στο μεταλλείο των Σκουριών.



Εδώ και καιρό, άγνωστοι έχουν ξηλώσει ολόκληρες πινακίδες ή τις έχουν ακυρώσει στην κυριολεξία πετώντας μπογιές, ενώ δεν λείπουν και τα γραμμένα με σπρέι υβριστικά συνθήματα επάνω σ' αυτές.



Κατά την γνώμη μας, το θέμα είναι σοβαρό, καθώς χρήσιμες όσο και κρίσιμες πληροφορίες για την κατεύθυνση που πρέπει να πάρουν διερχόμενοι οδηγοί από το σημείο ή κανόνες του Κ.Ο.Κ είτε έχουν εξαφανιστεί, είτε είναι δυσδιάκριτες! Αυτό το διαμορφωμένο σκηνικό δεν προβληματίζει και δεν ανησυχεί τον Δήμο και την Τροχαία;

Πριν λίγα χρόνια οι δήθεν οικολόγοι χαλούσαν τον κόσμο για το γεγονός ότι τα φορτηγά δημόσιας χρήσης που πήγαιναν στο τότε εργοτάξιο των Σκουριών πατούσαν την διπλή γραμμή στο ύψος του Χονδρού Δέντρου για να καταφέρουν να μπουν στο δρόμο που οδηγούσε προς το εργοτάξιο.

Πέρα από την παράβαση του Κ.Ο.Κ. έλεγαν οι antigold ότι κινδύνευαν ανθρώπινες ζωές διερχόμενων οδηγών, εξαιτίας των ελιγμών που έκαναν οι  οδηγοί. Επί 3 μήνες περίπου οι "οικολόγοι" έστηναν καθημερινό καραούλι στο σημείο τραβούσαν βίντεο και φωτογραφίες και έδιναν πληροφορίες στην αστυνομία για να επιβάλλει κυρώσεις στους οδηγούς.

Εκ των υστέρων, έγινε αντιληπτό και στους καλόπιστους πως ότι έκαναν δεν το έκαναν για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων στο σημείο. Το έκαναν για να βάλουν ένα ακόμη εμπόδιο στην εξέλιξη του επενδυτικού έργου, βρίσκοντας σύμμαχο τις δημόσιες υπηρεσίες που εμπλέκονταν και καθυστερούσαν κλασικά στην έγκριση της τεχνικής μελέτης του έργου κατασκευής του ισόπεδου κόμβου στο  σημείο.

Όταν το έργο έγινε σταμάτησαν οι διαμαρτυρίες και άρχισαν οι καταστροφές των πινακίδων οδοσήμανσης και πληροφοριών κατεύθυνσης. Μια εικόνα που δυστυχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει επικρατήσει...

Την Κυριακή 2 Απριλίου όλο το δυναμικό του Δήμου Αριστοτέλη, στο πλαίσιο του προγράμματος "Lets Do It Greece" με συνεργεία μηχανημάτων και προσωπικού, θα εργαστεί αποκλειστικά για τον καθαρισμό, εξωραϊσμό και αισθητική αναβάθμιση του Δήμου. Τουλάχιστον αυτό αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου.

Μήπως θα μπορούσε να συμπεριλάβει και την αντικατάσταση αλλά και τον καθαρισμό αυτών των πινακίδων; Η κατάσταση αυτή δεν προκαλεί κινδύνους και δυσχέρειες στους διερχόμενους οδηγούς είτε μικρών, είτε βαρέων οχημάτων;

Μακάρι να μπορούσε να ληφθεί κάποια μέριμνα, πριν φτάσουμε στο σημείο να συζητάμε άλλα πράγματα πιο σοβαρά και δυσάρεστα.

Και από ουσία, αλλά και από αισθητική η κατάσταση με τις πινακίδες
 στην Επ. Ο. Παλαιοχωρίου - Μ. Παναγίας είναι πολύ άσχημη...


ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις