Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: "ΠΑΨΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΚΑΡΙΕΡΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ"

Προς τους Βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

κα Κωσταντίνα Κούνεβα,
κα Σοφία Σακοράφα
κ. Νότη Μαριά
κ. Νίκο Χουντή
κ. Σωτήρη Ζαριανόπουλο



        Στρατώνι, 02 Φεβρουαρίου 2017,




Ως εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες μια ανταλλαγή απόψεων μεταξύ Ελλήνων Ευρωβουλευτών και της Διοίκησης της Ελληνικός Χρυσός, η οποία μετά και τις εκ νέου τοποθετήσεις σας, δεν μπορεί να μας αφήσει αμέτοχους. 


Κανέναν λόγο δεν θα είχαμε να παρέμβουμε αν οι τοποθετήσεις αυτές δεν μας έθιγαν ως εργαζόμενους και κατοίκους αυτού του τόπου. 


Κανέναν λόγο δεν θα είχαμε να παρέμβουμε αν δεν αποφασίζατε εντελώς αυθαίρετα επικαλούμενοι απλά κάποια αόριστη ενημέρωση που έχετε, από την Αθήνα, τις Βρυξέλλες ή όπου αλλού βρίσκεστε ότι το έργο μας καταστρέφει ολόκληρη την περιοχή μας και ότι η ενημέρωση σας από τους ανθρώπους της εταιρείας που εργαζόμαστε η από εμάς τους ίδιους θα σας υποβιβάσει σε «παπαγαλάκια».


Υπολογίζοντας λοιπόν τις ενημερώσεις που έχουμε κάνει εμείς οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, όπως άλλωστε μας επιτρέπει αλλά και μας επιβάλλει ο θεσμικός μας ρόλος, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι μόνο το 2016, έχουμε μεταμορφώσει πάνω από 100 ανθρώπους σε «παπαγαλάκια», συμπεριλαμβανομένων μέσα σε αυτούς πολλούς εν ενεργεία βουλευτές αλλά και υπουργούς.


Αποφασίσατε ότι τα έργα αποκατάστασης των 500 στεμμάτων κόστους 15.000.000 Ευρώ, που πραγματοποιούνται σήμερα στην περιοχή μας είναι καταστροφή. Σας προσκαλούμε να έρθετε στο Στρατώνι και την Ολυμπιάδα (είναι χωριά του Δήμου Αριστοτέλη αν δε το γνωρίζετε) που λαμβάνουν χώρα αυτά τα έργα, να μας ενημερώσετε για αυτήν την καταστροφή.


Σεβόμαστε και αναγνωρίζουμε τους αγώνες που έχετε δώσει στους προσωπικούς και επαγγελματικούς σας στίβους αλλά ως εδώ. Και η φαιδρότητα και η υπομονή έχουν τα όρια τους. Οφείλετε στο όνομα της δημοκρατίας που τόσο εύκολα επικαλείστε να σεβαστείτε τους αγώνες που δίνουμε καθημερινά για να ζήσουμε τις οικογένειες μας και να πάψετε επιτέλους να βάζετε τις πολιτικές σας καριέρες πάνω από την αξιοπρέπειά μας.


Το μόνο εύκολο για όλους μας είναι να βγάζουμε δελτία τύπου με βαριές εκφράσεις που πουλάνε όπως εκβιασμούς, εκφοβισμούς, φιμώσεις, παπαγαλάκια, καταστροφές, θανάτους, μπανανίες κτλ. Μη μας αναγκάζετε να μπούμε σε αυτό το παιχνίδι. Δεν το θέλουμε. Αυτό που θέλουμε είναι να μας αφήσετε ήσυχους να δουλέψουμε.






Φτάνει πια, με αυτές τις πρακτικές και τους λαϊκισμούς. Έχουμε καταντήσει να είμαστε οι τελευταίοι τις Ευρώπης.

Με εκτίμηση,


Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας


Σωματείο Επιστημονικού Προσωπικού Μεταλλείων Κασσάνδρας «Ο Αριστοτέλης»
Ο πρόεδρος
Δημήτριος Μπάλλας 




Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μεταλλείων Κασσάνδρας “Αγία Βαρβάρα”
Ο πρόεδρος
Δ. Παπαγεωργίου




Σωματείο Υπογειτών Μεταλλείων Κασσάνδρας
Ο πρόεδρος
Χρήστος Ζαφειρούδας 




Σωματείο Εργαζομένων Ολυμπιάδας Χαλκιδικής «Στοά 59»
Ο πρόεδρος
Νίκος Παναϊρλής




Read more: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com/2017/02/blog-post_49.html#ixzz4XXlgiJ00

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις