Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Οι μάσκες συνεχίζουν να πέφτουν στο Δήμο Αριστοτέλη

Από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε τα καθήκοντά της η υφιστάμενη δημοτική αρχή του δήμου Αριστοτέλη επέδειξε ανικανότητα,

εμπάθεια, περιφρόνηση των διαδικασιών, των νόμων, των κανόνων και των αποφάσεων των αρμοδίων οργάνων και των θεσμών. Και αν, μέσα στο γνωστό κλίμα βίας και τρομοκρατίας, την ανικανότητά της αυτή κατέφερε να την κρύψει από τους δημότες μας προεκλογικά και να υφαρπάξει την ψήφο τους, με τη δράση της, ως διοίκηση, την αποδεικνύει καθημερινά.
Επιδιώκουν και συνεχίζουν να προκαλούν το φανατισμό και να συντηρούν το διχασμό της τοπικής κοινωνίας για να καλύπτουν την ένδεια προγράμματος, στόχων, επιχειρημάτων αλλά και την ανικανότητα τους σε όλους τους τομείς της διοίκησης και της δράσης τους. Δεν μπορούν να λειτουργήσουν σε περιβάλλον λογικής, ελέγχου, διαδικασιών, επιχειρημάτων και κανόνων. Έτσι αρνούνταν πεισματικά, να εκδώσουν διοικητική πράξη παραχώρησης χώρου επί μια διετία και κατά πρωτοφανή για όλη την επικράτεια τρόπο, να ικανοποιήσουν το αυτονόητο αίτημά μας για παραχώρηση κατάλληλου γραφείου στην Αρναία για τη λειτουργία της δημοτικής μας παράταξης, όπως ζητήσαμε ήδη από το μήνα Οκτώβριο του έτους 2014 και όπως τους υποχρεώνει ο νόμος που επιβάλλει ότι: «Για την αποδοτικότερη λειτουργία των δημοτικών παρατάξεων η δημοτική αρχή οφείλει να παραχωρεί σε αυτές κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο, καθώς και γραμματειακή υποστήριξη.». Παραβιάζουν για δύο περίπου έτη το νόμο και τους κανόνες της δημοκρατίας επιχειρώντας να αποστερήσουν από τη δημοτική παράταξή μας του δικαιώματος της λειτουργίας και του καθήκοντος του νομίμου ελέγχου τους.
Και όταν μετά από επανειλημμένες οχλήσεις όλων των συναρμοδίων ελεγκτικών υπηρεσιών και την τελική αναφορά μας στον αρμόδιο Εισαγγελέα υποχρεώθηκαν, με εντελώς πρόσφατη απόφασή τους, φέρονται τώρα, μετά από δύο (2) σχεδόν έτη, να μας παραχωρούν τελικά ένα ισόγειο κατάστημα στη δημοτική αγορά της Ιερισσού το οποίο, εσπευσμένα και με δαπάνες του δήμου, επιχειρούν να μετατρέψουν σε γραφείο.
Παραχωρούν, τώρα και φαινομενικά, έναν χώρο ο οποίος είναι ισόγειο κατάστημα,   βρίσκεται εκτός του δημαρχείου, στην κεντρική δημοτική αγορά της Ιερισσού, σε χώρο που είναι σχεδόν αδύνατη η πρόσβαση σε όλους μας, καθώς όλοι διαμένουμε στις δημοτικές ενότητες της Αρναίας και της Παναγίας, και, κυρίως, όπου δεν καλύπτονται οι προϋποθέσεις προσωπικής ασφάλειας και ασφάλειας του χώρου, των υλικών, των αρχείων μας και του εξοπλισμού. Οι λόγοι ασφαλείας είναι γνωστοί και είναι αυτοί που προκύπτουν και αποδεικνύονται αυτονόητα μεταξύ των άλλων από τον εμπρησμό και την καταστροφή του καταστήματος της τότε προέδρου της δημοτικής κοινότητας Ιερισσού, από τον εμπρησμό και τη μη επαναλειτουργία μέχρι σήμερα του Α.Τ. Ιερισσού, από το γεγονός της άρνησης της επαναλειτουργίας του από αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. με τη φράση «δε θα στείλω τα παιδιά μου να θυσιαστούν», όπως περιέχεται σε εντελώς πρόσφατη επίκαιρη ερώτηση Βουλευτού της Χαλκιδικής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

ΠΗΓΗ

Για εύλογους, και αυτονόητους, λόγους, τόσο στην αρχική, από 31.10.2014 αίτησή μας, όσο και σε όλες τις αναφορές μας ζητήσαμε και επιμένουμε να ζητούμε παραχώρηση γραφείου στο δημαρχείο της Αρναίας.
Το δημαρχείο της ιστορικής έδρας του δήμου, της Αρναίας είναι κενό από υπηρεσίες μετά τη μεταφορά τους στην Ιερισσό, διαθέτει πολλούς και κατάλληλους χώρους και βρίσκεται κοντά στις κατοικίες μας. Όταν για λόγους διευκόλυνσης των δημοτικών παρατάξεων και δημοκρατικής λειτουργίας, σε όλους τους δήμους της χώρας τα γραφεία παραχωρούνται στον τόπο που εξυπηρετεί τις ανάγκες λειτουργίας των δημοτικών παρατάξεων που τα ζητούν, η δημοτική αρχή του δήμου Αριστοτέλη, κατά παράβαση κάθε έννοιας χρηστής διοίκησης επιλέγει εντελώς αδικαιολόγητα ένα ισόγειο κτίσμα στο κέντρο της Ιερισσού. Είναι προφανής ο σκοπός της να καταστρατηγήσει τις διατάξεις του νόμου και τις υποχρεώσεις της δημοτικής αρχής, να καταστήσει αδύνατη της πρόσβαση και την παραμονή μας εκεί και εν τέλει να εμποδίσει τη λειτουργία της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου. Η ένταση του δόλου της επιτείνεται όταν την ίδια στιγμή, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Αυγούστου, συζητούν και εισηγούνται παραχώρηση χώρων εγκαταστάσεων στη μαθητική εστία Αρναίας σε μια αγνώστου ταυτότητας και ευρισκόμενη σε στάδιο σύστασης Μ.Κ.Ο.

Με τον τρόπο τους όμως και οι λόγοι της απαράδεκτης και προκλητικής απόφασης παραχώρησης ισογείου καταστήματος στη δημοτική αγορά της Ιερισσού είναι προφανείς. Η δημοτική αρχή του δήμου Αριστοτέλη δε θέλει τη λειτουργία των δημοτικών παρατάξεων, επιδιώκει να αποφεύγει το νόμιμο και το δημοκρατικό έλεγχο, θέλει να προκαλεί το φανατισμό, τη συνέχιση του διχασμού, τη δημιουργία προβλημάτων στους δημότες μας, ακόμα και μεταξύ των κατοίκων της Ιερισσού. Δεν έχει άλλο τρόπο επιβίωσης, δεν μπορεί να κρύψει αλλιώς την πλήρη ανεπάρκειά της σε όλους τους τομείς δράσης της. Ούτε τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και τα ψέματα με τα οποία υφάρπαξαν την ψήφο των δημοτών.

Παρά το ότι ο ελεγκτής νομιμότητας και αυτεπάγγελτα οφείλει να ακυρώσει την απαράδεκτη αυτή απόφαση, προσφύγαμε ενώπιον του και αναμένουμε το διοικητικό έλεγχο και την ακύρωσή της.


Read more: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com/2016/09/blog-post_600.html#ixzz4JsBqWSap

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις