Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

ΩΡΕΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ TΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

molotof-sto-tourkiko-prokseneio-sti-thessaloniki.w_lΝύχτα αγωνίας πέρασαν οι Τούρκοι τουρίστες που βρίσκονταν στη Χαλκιδική, όταν έγινε γνωστή η είδηση για το πραξικόπημα στη
χώρα τους. Τα τηλέφωνα έσπασαν τόσο σε τουριστικούς πράκτορες που έχουν δραστηριότητα στη γείτονα όσο και στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη.
Μάλιστα, με δεδομένο ότι αρκετοί από τους τουρίστες -περισσότεροι από 5.000 βρίσκονταν κυρίως στη Χαλκιδική και κάποιοι στη Θεσσαλονίκη- ήταν προγραμματισμένο να φύγουν το Σάββατο, η ανησυχία ήταν ακόμη μεγαλύτερη, αφού η πρόσβαση -τόσο οδικώς όσο και αεροπορικώς- στην Τουρκία είχε αποκλειστεί. Για να καθησυχαστούν αυτοί οι φόβοι, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής πήρε την πρωτοβουλία της φιλοξενίας όσων Τούρκων θα ήταν αναγκασμένοι να παρατείνουν τη διαμονή τους, αφού δεν ήξεραν τι θα έφερνε η επόμενη μέρα. «Όλο το βράδυ ήμασταν σε επαφή τόσο με το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη όσο και με τον πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής Γρηγόρη Τάσιο, ώστε να ενημερώνονται όσοι καλούσαν στην προξενική Αρχή ότι δεν θα βρεθούν ξαφνικά στον… αέρα» ανέφερε το μέλος του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος και ιδιοκτήτης του τουριστικού πρακτορείου Silver Star Holidays Στέφανος Χατζημανώλης. Τελικά, με δεδομένη την καταστολή του πραξικοπήματος και την άρση των περιορισμών στη διέλευση από τα σύνορα, η κατάσταση ομαλοποιήθηκε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις