Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

«Πλήρως ανυπόστατες οι κατηγορίες για σορτάρισμα μετοχών της Eldorado Gold»

12290461-14210996325051625-Fun-TradingΣτις κατηγορίες του υπουργού Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη, όπως αυτές καταγράφονται σε εκτενές δημοσίευμα του Bloomberg, απαντά ο CEO της Eldorado Gold, Paul Wright.
«Ο Wright είναι CEO, είναι έξυπνος και είναι
έμπειρος. Παρέθεσε συνέντευξη Τύπου γνωρίζοντας πως η μετοχή της εταιρείας θα έκανε βουτιά», δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης στο Bloomberg.
Στις 12 Ιανουαρίου, όταν ο Wright ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Αθήνα πως η εταιρεία αναστέλλει τα επενδυτικά της σχέδια για τα ελληνικά ορυχεία, επιρρίπτοντας ευθύνες στη συμπεριφορά της κυβέρνησης, η μετοχή της εταιρείας έκανε βουτιά 19% στα 3,53 δολάρια Καναδά, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Δεκέμβριο του 2008.
«Γιατί το έκανε αυτό; Κατά την άποψή μου, και του το είπα όταν ήταν εδώ, έπαιζε παιχνίδια με την τιμή της μετοχής. “Έίπες στους φίλους σου πως θα έλεγες αυτά τα πράγματα στη συνέντευξη Τύπου, ώστε να πουλήσουν από πριν τις μετοχές τους και να αγοράσουν στη συνέχεια σε χαμηλότερες τιμές’», ανέφερε ο Πάνος Σκουρλέτης.
«Αβάσιμοι και προσβλητικοί» είναι οι χαρακτηρισμοί του Πάνου Σκουρλέτη, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Eldorado Gold και γενικό διευθυντή για την Ελλάδα κ. Eduardo Moura, όπως ο ίδιος δήλωσε μέσω e-mail στο Bloomberg.
Σύμφωνα με τον κ. Moura, «η δέσμευση της Eldorado στην Ελλάδα είχε ως αποτέλεσμα να εισρεύσουν επενδύσεις άνω των 700 εκατ. δολαρίων στη χώρα από το 2012», ενώ «η αποτυχία του υπουργείου (ενέργειας) σε πολλά μέτωπα ανάγκασε την εταιρεία να αναθεωρήσει τα επενδυτικά της σχέδια, ωστόσο παραμένουμε προσηλωμένοι στα ελληνικά projects μας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας και μακροπρόθεσμης ανάπτυξης προς όφελος όλων των μετόχων».
Είναι λογικό λοιπόν να κάνει βουτιά η μετοχή της εταιρίας, αν η συνεργασία με την κυβέρνηση είναι τέτοια που τους αποτρέπει από το να ακολουθήσουν το αρχικό πρόγραμμα γενναιόδωρων επενδύσεων. Η φήμη και η δυναμική της εταιρίας πληγώνονται με τρόπο που έχει τον δικό του αντίκτυπο στις κεφαλαιακές αγορές.
Αυτό που τώρα είναι μείζονος σημασίας είναι να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη ανάμεσα στην εταιρία και την κυβέρνηση και να συνεχίσει απρόσκοπτα η ανάπτυξη των ελληνικών projects ώστε να υποστηριχθεί η περιφερειακή ανάπτυξη και η δοκιμαζόμενη ελληνική οικονομία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις