Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Η διοίκηση της Ελληνικός Χρυσός στον ΣΕΒ

Η διοίκηση της Ελληνικός Χρυσός στον ΣΕΒ
Αναλυτική ενημέρωση για τα επενδυτικά της σχέδια στην Ελλάδα καθώς και την
κατάσταση της επένδυσης στα Μεταλλεία Χαλκιδικής, παρείχε προς τη Διοίκηση του ΣΕΒ και εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας, η Διοίκηση της Eldorado Gold, μητρική εταιρεία της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., σε ειδική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου.

Όπως τονίσθηκε από τη Διοίκηση της Εταιρείας, η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., υλοποιεί στην περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής τη μεγαλύτερη παραγωγική επένδυση στην Ελλάδα ύψους 1 δισ. Ευρώ, από την οποία το Ελληνικό δημόσιο θα εισπράξει 1,6 δισ. ευρώ σε άμεσους φόρους την επόμενη εικοσαετία.
Στην παρούσα φάση, η εταιρεία και οι συνεργαζόμενοι με αυτήν εργολάβοι, απασχολούν περίπου 2.000 εργαζόμενους, ενώ υπολογίζεται ότι στην πλήρη ανάπτυξη του επενδυτικού σχεδίου θα απασχολούνται άμεσα και έμμεσα 5.000 εργαζόμενοι.
Όταν μάλιστα ξεκινήσει η παραγωγική διαδικασία, το 2017, ο τζίρος της εταιρείας αναμένεται να υπερβεί τα 700 εκ. ευρώ ετησίως. Σημειώθηκε επίσης ότι στους βασικούς μετόχους της Eldorado Gold περιλαμβάνονται μεγάλες εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων όπως η BlackRock και η Fidelity που μπορούν να κινητοποιήσουν περισσότερες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, όταν διαπιστώσουν ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα.
Ο επικεφαλής της πολυεθνικής εταιρίας Eldorado Gold, κ. Paul Wright, επισήμανε ότι αξιοποιείται με τη χρήση προηγμένων τεχνολογικών μεθόδων το πλούσιο δυναμικό του υπεδάφους της περιοχής, με  απόλυτο σεβασμό στη νομοθεσία και την τοπική κοινωνία.
Συγκεκριμένα η εταιρία  έχει εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία το μεγαλύτερο και πληρέστερο, σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, «Σύστημα Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης» των εργοταξίων της στη ΒΑ Χαλκιδική. Επιπλέον η τοπική οικονομία ενισχύεται μέσω των προμηθειών σε υλικά, πρώτες ύλες, αναλώσιμα, υπηρεσίες εστίασης, εμπόριο και ελεύθερα επαγγέλματα από τη λειτουργία της (ενδεικτικά, υπολογίζεται ότι μέσα στο οικονομικό έτος 2014 η τοπική αγορά απορρόφησε περί τα 27,5 εκατ. ευρώ).
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας καλωσορίζοντας τη διοίκηση και τα στελέχη της εταιρίας σημείωσε ότι σήμερα η Ελλάδα χρειάζεται ένα κύμα παραγωγικών επενδύσεων για να ανακάμψει από την πολυετή ύφεση. Η οριστική και βιώσιμη έξοδος από την κρίση απαιτεί ρήξη με όλες τις παθογένειες του παρελθόντος και καλά σχεδιασμένες πολιτικές σε ένα πλαίσιο εθνικής συναίνεσης για την ανασυγκρότηση της παραγωγικής μας βάσης. Η πολυπόθητη ανάκαμψη δεν θα έρθει αν δεν καταφέρουμε να πείσουμε τους σοβαρούς ξένους επενδυτές ότι η χώρα μας σέβεται τις ιδιωτικές επενδύσεις, τιμά τα συμβόλαια που υπογράφει και τηρεί τους Ευρωπαϊκούς κανόνες.
Πιστεύουμε ότι ένας ανοικτός και απροσχημάτιστος διάλογος όλων των πλευρών είναι απολύτως εφικτός ώστε να μην κινδυνεύσει μία από τις ελάχιστες ξένες επενδύσεις μεγάλης κλίμακας που γίνονται σήμερα στην Ελλάδα, επισήμανε ο κ. Φέσσας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις