Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: "ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΣΤΙΣ... #SKOURIES"

Φώτο από τη σημερινή συνάντηση που έγινε στην ΠΚΜ
Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να μην επισκέφθηκε τελικά τις... #skouries, όμως πήγαν οι... #skouries στη Θεσσαλονίκη και συναντήθηκαν με τον κ. Τσίπρα στο περιθώριο της επίσκεψης που έκανε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ο λόγος για τη βουλευτή Χαλκιδικής κ. Κατερίνα Ιγγλέζη, άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής αλλά και το νέο δήμαρχο Αριστοτέλη Γιάννη Μίχο οι οποίοι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχαν την ευκαιρία να τα πουν και να συμφωνήσουν σε πολλά πράγματα με τον κ. Τσίπρα σ' ότι αφορά  το αναπτυξιακό μέλλον της ΒΑ Χαλκιδικής.

Αυτό το μέλλον λοιπόν, τουλάχιστον όπως το φαντάζονται ο κ. Τσίπρας και η κ. Ιγγλέζη, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ δεν θα' χει μεταλλείο στις Σκουριές. Θα το κλείσουν γιατί όπως προκύπτει μέσα σχετικές αναδημοσιεύσεις έχουν κατά νου ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης ειδικά για τη ΒΑ Χαλκιδική και το οποίο δε θα έχει επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον.

Για το ανθρωπογενές περιβάλλον και τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα δε θα υπάρξει πρόβλημα, καθώς οι εργαζόμενοι θα απορροφηθούν μέσα από ειδικά προγράμματα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας που έχει ήδη καταρτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για να συμβούν βέβαια όλα αυτά ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μίχος συμφώνησαν, ότι είναι αναγκαία και η εκτόνωση της έντασης ανάμεσα στους υπέρμαχους και τους πολέμιους της μεταλλευτικής και γι' αυτό το λόγο θα γίνουν συγκεκριμένες δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση το προσεχές διάστημα.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Αριστοτέλη απηύθυνε πρόσκληση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να παρευρεθεί σε μια από τις προσεχείς δημοτικές συνεδριάσεις και εκείνος αποδέχθηκε την πρόσκληση.

Κατά την άποψη μας, αν όντως συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι πραγματικά σπουδαίο και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να εξηγήσει προσωπικά ο ίδιος ο κ.Τσίπρας στους εκπροσώπους της μεταλλευτικής κοινότητας στη ΒΑ Χαλκιδική, τι θα σημαίνει για τη ζωή και την καθημερινότητα των εργαζομένων "αύριο κλείνει το μεταλλείο" και... "μεθαύριο απορροφούνται σε ειδικά προγράμματα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας"... 

Ίσως θα πρόκειται για το πιο σημαντικό και ενδιαφέρον δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει στα χρονικά της εγχώριας τοπικής αυτοδιοίκησης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις