Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΝΕΟ ΣΟΚ! ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΜΕ ΙΕΡΙΣΣΙΩΤΙΚΟ ΚΑΪΚΙ ΝΑ ΑΛΙΕΥΕΙ ΣΤΗ "ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ" ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ!!!

Έχει... ξεφύγει η κατάσταση με όλους εκείνους που έχουν βαλθεί να "ανανήψουν" τη... νεκρά θάλασσα του Στρατωνίου, κατά την "antigold" θεωρία, ευχή και προσευχή!!!

Κάτοικος του Στρατωνίου με άκρως... παραβατική συμπεριφορά, υπό την έννοια ότι συνεχίζει να κολυμπάει και να ψαρεύει στα νερά του οικισμού..., μας έστειλε μια φωτογραφία-ντοκουμέντο που τράβηξε ο ίδιος το απόγευμα της περασμένης Κυριακής 22 Ιουνίου.

Σύμφωνα λοιπόν με το Στρατωνίσιο ψαρά την ώρα που εκείνος βρισκόταν μέσα στην "αφιλόξενη" θάλασσα του χωριού του και διέπραττε το μέγιστο ποινικό αδίκημα της ερασιτεχνικής αλιείας, κατά τα "antigold" διατάγματα, πρόσεξε ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν δεμένο πάνω στην τσαμαδούρα της σκάλας φόρτωσης των "Μεταλλείων Κασσάνδρας" ένα πολύ γνωστό ιερισσιώτικο καΐκι του οποίου ο ιδιοκτήτης είναι εξίσου πολύ γνωστός για την αντίθεση του στα μεταλλεία.

Μάλιστα, αυτό που του προξένησε μεγάλη εντύπωση ήταν το γεγονός, ότι το αλιευτικό σκάφος από την Ιερισσό έφυγε κάποια στιγμή το μεσημέρι και ξαναγύρισε προς το απόγευμα μένοντας δεμένο στην τσαμαδούρα μέχρι τις 7.30 μ.μ.!

Είναι απόλυτα λογική η απορία που ένιωσε ο ψαράς από το Στρατώνι και αντιστοίχως και εμείς...
  • Τι έκανε επί τόσες ώρες στη θαλάσσια περιοχή του Στρατωνίου το ιερισσιώτικο καΐκι; Έριξε δίχτυα; 
Παράλογο δεν ακούγεται κάτι τέτοιο, απο τη στιγμή που βοά το antigoldgr.org και το φερέφωνο του η "Ελευθεροτυπία" ότι η γειτονική προς τον οικισμό της Ιερισσού θάλασσα υποτίθεται πως είναι... κενή αλιευτικού περιεχόμενου; 

Μπορεί βέβαια, ο ιερισσιώτης καραβοκύρης να διαχωρίζει τα πιστεύω του από τις επαγγελματικές του καθημερινές συνήθειες. Και αυτό είναι απολύτως λογικό και συμβαίνει κατά καιρούς από αλιείς της Ιερισσού. 

Οι κάτοικοι του Στρατωνίου θυμούνται ότι τον Ιούλιο του 2013 και κατά τη διάρκεια ενός διήμερου αποκλεισμού της Ουρανούπολης από μέλη του συντονιστικού, οι αλιείς της Ιερισσού επέλεξαν το λιμάνι του Στρατωνίου για να ξεφορτώσουν τις ψαριές τους, που είχαν προορισμό της αγορά της Θεσσαλονίκης και όπου άλλου.
  • Ή μήπως το αλιευτικό ήταν η "κάλυψη-απόκρυψη" για αυτές τις περιβόητες μετρήσεις που μας προανήγγειλε, ότι κάνει το ΕΛΚΕΘΕ από το... βουνό, τα... ποτάμια μέχρι και το ίζημα του βυθού του Στρατωνίου η... αντικειμενική και... πάντα έγκυρη για τα δημοσιογραφικά "antigold" αλιεύματα της "Ελευθεροτυπία";
Δεν ξέρουμε. Ευχόμαστε από τις δυο υποθέσεις που κάνουμε να είναι επικρατέστερη η πρώτη... Αν είναι η δεύτερη υπόθεση αληθινή, τότε αυτομάτως καταλαβαίνει ο καθένας ποια ανάγκη οδήγησε το ΕΛΚΕΘΕ να κάνει αυτές τις μετρήσεις και φυσικά το πόσο αξιόπιστες είναι και αυτές επίσης...

Η αλήθεια θα λάμψει... Και πολύ σύντομα...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις