Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Το συνηθισμένο δρομολόγιο των επισκέψεων κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής στα εργοτάξια της Ελληνικός Χρυσός άλλαξε. Η χθεσινή ξενάγηση δεν άρχισε από τις Σκουριές, όπως τις προηγούμενες φορές, αλλά από την Ολυμπιάδα...

Το εργοστάσιο εμπλουτισμού και το έργο περιβαλλοντικής αποκατάστασης των παλαιών αποθέσεων επί εποχής Μποδοσάκη, όπου οι κάτοικοι της Ολυμπιάδας επισκέφτηκαν και είδαν και αυτοί με τη σειρά τους το νέο υπερσύγχρονο πρόσωπο των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων, που απέχουν μια ανάσα από το χωριό τους.


Τις εντυπώσεις τους έκλεψε το "control room" του εργοστασίου, όπου τα πάντα ελέγχονται ηλεκτρονικά και μέσω οθονών και υπολογιστών.


Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τον Κοκκινόλακα, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο κατασκευής της μεγάλης στοάς σύνδεσης του Μάντεμ Λάκκου με την Ολυμπιάδα μήκους 8,5 χιλιομέτρων, όπως επίσης και το έργο του νέου χώρου απόθεσης αποβλήτων.

Ανάμεσα στους επισκέπτες και ένας δίχρονος Ολυμπιαδιώτης,
ο οποίος όπως ήταν αναμενόμενο έκλεψε την παράσταση
Οι κάτοικοι εντυπωσιάστηκαν και εκεί με την ευρυχωρία της στοάς της οποίας οι διαστάσεις δεν έχουν καμία σχέση με το ύψος και το πλάτος των στοών που υπήρχαν παλιότερα. Συγκεκριμένα, οι διαστάσεις αυτής της στοάς είναι 6 μέτρα πλάτος επί 6 μέτρα μήκος.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης οι αυθεντικές Σκουριές της δημιουργίας και της ανάπτυξης, όπου οι κάτοικοι της Ολυμπιάδας ένιωσαν συναντιλήπτορες της αίσθησης που αποκόμισαν και άλλοι κάτοικοι των Μαδεμοχωρίων σε προηγούμενες επισκέψεις.
Κατάλαβαν πως στο μεταλλευτικό πεδίο της ΒΑ Χαλκιδικής συντελείται ένα πολύ σημαντικό  έργο, που δεν το αφορούν τα οσα λέγονται και γράφονται από τους πολέμιους της μεταλλευτικής.

Ακολουθεί το βίντεο με δηλώσεις και στιγμιότυπα από την επίσκεψη των κατοίκων της Ολυμπιάδας, το οποίο ανέβηκε στη σελίδα της "Ελληνικός Χρυσός"



http://politesaristoteli.blogspot.gr/2014/03/blog-post_8684.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις