Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΑΡΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ #SKOURIES...

Οι "παπαράτσι" ήταν στις θέσεις τους...
Με αφορμή τις εκατέρωθεν διαμαρτυρίες ακτιβιστών και αστυνομίας για "ασυμφωνία χαρακτήρων" στην κινητοποίηση της περασμένης Παρασκευής στις Σκουριές, είχαμεαναρωτηθεί για δύο πράγματα.

1ον γιατί ενώ είχαμε σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού, όπως κατήγγειλε ο αστυνομικός διευθυντής Χαλκιδικής κ. Γιώργος Χατζηβασιλειάδης σε δηλώσεις του στο TV Χαλκιδική, δεν είχαμε κάποιο επίσημο ανακοινωθέν από την αστυνομική διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία υπάγεται η αστυνομική διεύθυνση μας.

2ον γιατί ενώ είχαμε σπρωξίματα και βίαιες απωθήσεις από την πλευρά της αστυνομίας προς τους διαδηλωτές, δεν είχαμε τις γνωστές φωτογραφίες που θα αποδεικνύουν τις καταγγελίες τους.

Απάντηση δεν πήραμε από κανένα... Ωστόσο, οι πολέμιοι της μεταλλευτικής ήταν εμφανώς πιο οργανωμένοι σ΄ότι αφορά την επικοινωνιακή αξιοποίηση που στόχευαν κατά τη σημερινή κινητοποίηση τους.

Όπως βλέπετε στη φωτογραφία, που έχει ήδη δημοσιευτεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναδημοσιεύουμε και εμείς στην ανάρτηση, πέρα από το δικό τους φωτογράφο που αποθανατίζει το σκηνικό, στη δράση υπήρχε και φωτογράφος με... πιο σκηνοθετική άποψη.

Η φωτογραφία δείχνει τις γυναίκες που συμμετείχαν στην ακτιβιστική δράση να κάνουν "καθιστική διαμαρτυρία", ούτως ώστε να εμποδίσουν τη διέλευση εργαζομένων της 2ης βάρδιας, αλλά και των φορτηγών που παρέμεναν εγκλωβισμένα στο Παλαιοχώρι. Προφανώς, μετά ακολούθησε η συμπλοκή των καθισμένων γυναικών με την αστυνομία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι τρεις τελικά προσαγωγές έξελίχθηκαν σε συλλήψεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις