Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Η "ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ" ΕΧΕΙ... ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ... ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ... ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ "ΣΩΣΕΙ" ΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ!

«Τα λεφτά που δίνει η εταιρεία σαν αντισταθμιστικά τα χρειαζόμαστε. Αφού τα πάρουμε θα βρούμε τρόπο για να τη διώξουμε».

 «Στις Σκουριές μπορούμε να κάνουμε εμφιαλωτήριο νερού. Υπάρχει πολύ νερό το οποίο μπορούμε να το αξιοποιήσουμε. Επίσης μπορούμε να κάνουμε μονάδα παραγωγής σκόνης γάλακτος».

 Αυτά... και άλλα πολλά παρόμοια ειπώθηκαν ως προτάσεις σε ομιλία που έδωσε πρόσφατα ένας εκ των 6 υποψηφίων της δήθεν «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» από τον ίδιον και από το ακροατήριό του.


Επιλέξαμε τις συγκεκριμένες προτάσεις - ιδέες, καθώς νομίζουμε ότι είναι δηλωτικές του... οράματος  και του... προγράμματος που έχουν στο μυαλό τους οι «σωτήρες» της ΒΑ Χαλκιδικής.


Μα καλά... Αυτοί δεν ήταν που έλεγαν ότι τα αντισταθμιστικά δεν δίνονται για τις ανάγκες του δήμου, αλλά για να εξαγοραστούν συνειδήσεις; Πως προέκυψε τώρα η ανάγκη είσπραξης τους από την... επόμενη αντιμεταλλευτικήδημοτική αρχή; Πως θα κλείσουν μετά τα μεταλλεία, ενώ αυτά προσφέρουν έσοδα στο δήμο και απασχόληση στους κατοίκους της περιοχής; Πως θα καλυφθούν οι απώλειες που θα προκύψουν;
Θα έχουν προλάβει οι διχαστές της ΒΑ Χαλκιδικής να εγκαινιάσουν και να λειτουργήσουν το εμφιαλωτήριο νερού και τη μονάδα παραγωγής σκόνης γάλακτος και έτσι θα αποφευχθούν οι όποιες κοινωνικές και οικονομικές αναταράξεις;

 
Εκτός όλων αυτών, σύμφωνα με τις κινδυνολογικές εικασίες τους τους, είχαμε μείνει με την αίσθηση, ότι το μεταλλείο θα... αποστράγγιζε τις πηγές υδροδότησης του Κακάβου και η περιοχή θα απειλούνταν με... ερημοποίηση και οι Χαλκιδικιώτες με... μετανάστευση!!!
Ξαφνικά, ο Κάκαβος όχι μόνο έχει ποσότητες νερού για να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, αλλά έχει αποθέματα για να προσφέρει και εργασία και δροσιά σε χιλιάδες καταναλωτές...
Όταν όμως η ΜΠΕ του έργου αναφέρονταν συγκεκριμένα σε 12,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, που κάθε χρόνο φεύγουν ανεκμετάλλευτα προς τη θάλασσα, οι πολέμιοι της μεταλλευτικής ρωτούσαν από που προκύπτει αυτό.


Όταν η απάντηση που τους δίνονταν ήταν: "από την υδρογεωλογική μελέτη του ΙΓΜΕ", τότε υποστήριζαν ότι "τα στοιχεία αυτά είναι παραποιημένα από την εταιρεία"....!!!
 Συνιστούμε ψυχραιμία και υπομονή. Η χαρά της αντιμεταλλευτικής κωλοτούμπας δεν άρχισε ακόμη... 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις