Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα της Ελληνικός Χρυσός

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου εμπλουτισμού της Ελληνικός Χρυσός στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, με
τις εργασίες που υλοποιεί η θυγατρική εταιρεία της Eldorado Gold στην περιοχή της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής να προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Όπως ανέφερε η διοίκηση του καναδικού ομίλου, κατά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη αναλυτών με αντικείμενο τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα σε Ολυμπιάδα και Σκουριές, ενώ εφαρμόζεται ένα σημαντικό πρόγραμμα γεωτρήσεων.
Ολυμπιάδα
Στην Ολυμπιάδα, έως τον Μάρτιο του 2017 προβλέπεται να έχει ξεκινήσει η έναρξη λειτουργίας της μονάδας επεξεργασίας. Ο ετήσιος στόχος που τίθεται είναι η παραγωγή 72.000 ουγγιών χρυσού και 55.000 ουγγιών ισοδύναμων χρυσού. Πρόκειται, ουσιαστικά, για τη δεύτερη φάση του έργου, με την πρώτη φάση που ολοκληρώνεται, να περιλαμβάνει την επεξεργασία παλαιών τελμάτων της Ολυμπιάδας. 
Σύμφωνα με παλαιότερη ενημέρωση προς τους αναλυτές, ο καναδικός όμιλος υπολογίζεται ότι θα επενδύσει για την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης του έργου - από το, εν εξελίξει, τρίτο τρίμηνο του 2016 έως το πρώτο τρίμηνο του 2017- συνολικά 212 εκατ. δολάρια. 
Το σύνολο των κεφαλαιουχικών δαπανών που πραγματοποίησε στην περιοχή η εταιρεία, το τρίτο τρίμηνο, ήταν 41,7 εκατ. ευρώ. 
 

Σκουριές
Στις Σκουριές, σε εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση των εργασιών ανάπτυξης του μεταλλείου όπου θα πραγματοποιηθεί συνδυαστικά επιφανειακή και υπόγεια εξόρυξη. Σήμερα, υλοποιούνται χωματουργικές εργασίες, θεμελιώσεις και πρόδρομες κατασκευαστικές εργασίες. Εκεί, όπως εκτιμά η Eldorado Gold, η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2019 οπότε η παραγόμενη ποσότητα μεταλλεύματος τοποθετείται σε 6.200 τόνους.

Το έργο στην περιοχή καθυστέρησε ως αποτέλεσμα των προσκομμάτων του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη και της κυβέρνησης που οδήγησαν τον Ιανουάριο του 2016 στην αναστολή των εργασιών. Ωστόσο, η πρώτη φάση του έργου, ξεκίνησε, εκ νέου, τον Ιούνιο του 2016 και στο πλαίσιο αυτό υπογράφηκε νέο συμβόλαιο με την κατασκευαστική εταιρεία Άκτωρ. 
Συνολικά, το δεύτερο αυτό στάδιο θα απορροφήσει 540 εκατ. δολάρια, ενώ οι συνολικές κεφαλαιουχικές δαπάνες, για το τρίτο τρίμηνο του 2016, διαμορφώθηκαν σε 13,2 εκατ. δολ.
Σε αναζήτηση νέων κοιτασμάτων
Στο πλαίσιο της αναζήτησης νέων κοιτασμάτων, η Ελληνικός Χρυσός υλοποιεί σειρά εξερευνητικών εργασιών στην περιοχή Μαύρες Πέτρες στο Στρατώνι, οι οποίες θα οδηγήσουν στην υλοποίηση γεωτρήσεων έως το τέλος της χρονιάς. Ακόμη, ξεκίνησε, πρόσφατα, γεωτρήσεις στη Χαλκιδική σε περιοχή με ενδείξεις για ύπαρξη πορφυρικού τύπου κοιτάσματος.

Μεγέθη
Σύμφωνα με τα μεγέθη τρίτου τριμήνου, η Eldorado Gold παρουσίασε κύκλο εργασιών 156 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί σε πωλήσεις 117,7 χιλιάδων ουγκιών χρυσού και κέρδη ύψους 20,7 εκατ. ευρώ. Το κόστος (επεξεργασίας/παραγωγής) ανά ουγκιά διαμορφώθηκε σε 566 δολάρια, ενώ η μέση τιμή πώλησης ήταν 1.335 δολάρια ανά ουγκιά. 
Ο καναδικός όμιλος διαθέτει συνολική ρευστότητα 652,3 εκατ. ευρώ, η οποία υπολογίζεται ότι θα ενισχυθεί κατά 800 εκατ. δολάρια λόγω της πώλησης δύο περιουσιακών στοιχείων στην Κίνα που θα ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα. Μέχρι το τέλος της χρονιάς, η διοίκηση της Eldorado Gold εκτιμά ότι θα διαθέτει ρευστότητα άνω του 1 δισ. δολαρίων.


Read more: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com/2016/10/blog-post_554.html#ixzz4OgaJHtqq

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Η Συνέντευξη του Στέλιου Βαλιάνου στον FM 104.9 για την έκθεση ζωγραφικής του Σύλλογος Τεχνών Γαλάτιστας

Παραδημοτικά" με την 
Αναστασία Καρυπίδου στο Πρακτορείο FM 104.9 για την

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Τα αρχαιολογικά ευρήματα στις Σκουριές . . . ο από μηχανής θεός για τους antigold . . . θα καθορίσουν το μέλλον μας ή εμείς;

Τα αρχαιολογικά ευρήματα στις Σκουριές είναι η αδιαμφισβήτητη απόδειξη της
μακρόχρονης ιστορία του τόπου μας στη μεταλλευτική δραστηριότητα. Τα ευρήματα αυτά που ήταν κρυμμένα,

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Η Μαθητική παρέλαση στην Αρναία (Βίντεο φωτο)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η μαθητική παρέλαση στην πόλη της Αρναίας για

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Ένας Χαλκιδικιώτης στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ!

Μία ακόμη διάκριση μετρά εδώ και λίγες ημέρες η πολιτική σκηνή της Χαλκιδικής, αφού

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

«Το ΚΑΣ θα κρίνει τελικά την τύχη των ευρημάτων στις Σκουριές ή την
λειτουργία των Μεταλλείων Κασσάνδρας;»

Η νέα

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

5 συν 1 ερωτήσεις για τον ορυκτό μας πλούτο

Ας παίξουμε το παιχνίδι των ερωτήσεων...

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

“ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ” ΡΥΠΑΝΑΝ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Αδιαφορώντας επιδεικτικά για την καθαριότητα δημόσιων χώρων, τους λέρωσαν για να

Δύο νέες διακρίσεις από τα Hellenic Responsible Business Awards

Εταιρική Υπευθυνότητα για το Περιβάλλον και τους

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Οι επιστήμονες της Ελληνικός Χρυσός απαντούν στο ΚΑΣ για το «αναγκαστικό πλύσιμο» του οχήματός των μελών τους, κατά την αυτοψία τους στις Σκουριές στις 07/09/16:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Σαν σωματείο επιστημονικού

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΡΝΑΙΑΣ: "Ο Γ. ΖΟΥΜΠΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Α.Τ. ΑΡΝΑΙΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία του προέδρου της κοινότητας της Αρναίας για την αθέτηση υπόσχεσης του εκτελώντα χρέη

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΜΑΔΕΜΟΧΩΡΙΩΝ

Τα προβλήματα, τις αγωνίες, τα οράματα αλλά και τους στόχους των αθλητικών, πολιτιστικών και γυναικείων συλλόγων της

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΠΕΤΡΕΣ ΣΕ ΙΧ 60ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μυστήριο καλύπτει την επίθεση που σημειώθηκε χθες σε

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Ακόμη μια επιτυχία των αστυνομικών του Α.Τ. Αρναίας

Στην εξιχνίαση πολυάριθμων διαρρήξεων/κλοπών από το εσωτερικό σταθμευμένων
οχημάτων λουόμενων στη Χαλκιδική, προχώρησαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 26χρονου, σε βάρος του οποίου καθώς και των 2 συνεργών του, σχηματίστηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 3μελής ομάδα δρώντας κατά το χρονικό διάστημα της θερινής περιόδου και χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, έχοντας καταμερισμένους «ρόλους», δραστηριοποιούνταν στις διαρρήξεις και τις κλοπές από οχήματα λουόμενων σε περιοχή της Χαλκιδικής, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους.
Πιο αναλυτικά, κατά το μήνα Ιούνιο του τρέχοντος έτους, οι 3 άντρες επέλεγαν αρχικά τους στόχους τους στην ευρύτερη περιοχή της Ολυμπιάδας και ακολούθως οι 2 εκ των δραστών, παραβίαζαν τα οχήματα (θραύση υαλοπίνακα), τη στιγμή που οι ιδιοκτήτες τους βρισκόταν σε παραλίες της περιοχής. Το 3ο μέλος αναλάμβανε την εποπτεία των χώρων έχοντας τον ρόλο του «τσιλιαδόρου», ενώ για την διαφυγή τους αλλά και την τέλεση της εγκληματικής τους δραστηριότητας χρησιμοποιούσαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 26χρονου.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχει διαπιστωθεί ότι, διέπραξαν 5 διαρρήξεις/κλοπές από ισάριθμα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ενώ ενέχονται σε ακόμη μία περίπτωση απόπειρας κλοπής από όχημα που διέρρηξαν στην ίδια περιοχή.
Η συνολική λεία τους που περιελάμβανε χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα και διάφορα αξεσουάρ, ξεπερνά τις 3.000 ευρώ σύμφωνα με τους παθόντες.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα  Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των συνεργών του 26χρονου, καθώς και για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.


Read more: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com/2016/10/blog-post_11.html#ixzz4M9E6Mdfo

Δημοφιλείς αναρτήσεις